Desert pentru masa de Paste
Pagina 1 din 1
Desert pentru masa de Paste
Desert pentru masa de Paste
Cea mai mare
sarbatoare
crestina aduna
in jurul mesei
toata familia.
Surprinde-i pe
toti cu un desert
greu de refuzat.
Delicios, pufos si
cu un miros divin!
RULADA CU NUCI
Ingrediente:
Aluat:
42 g de drojdie
60 g de zahar
250 ml de lapte
500 g de faina
3 galbenusuri
100 g de unt
1 lingurita de suc de lamaie
1 ou, sare
Umplutura:
200 g de nuci pisate
100 g de zahar
1 lingura de cacao
1 ou
1 lingura de esenta de rom
3 linguri de gem
Mod de preparare:
Fa o maia din drojdie, o lingurita de zahar si 50 ml de lapte cald si
las-o la crescut. Cerne faina, adauga putina sare si zaharul care a
ramas. Adauga si maiaua crescuta, galbenusurile, zeama de lamaie,
laptele care a ramas, untul topit si framanta-le pana obtii un aluat
fin. Pudreaza coca cu faina, acoper-o cu un prosop de bucatarie si
pune-o la caldura, pentru 30 de minute.
Apoi mai framanta o data
aluatul si mai lasa-l la dospit. Intre timp prepara umplutura: pune
toate ingredientele intr-un vas si amesteca-le bine cu o lingura de
lemn. Intinde coca intr-un strat subtire si taie-l in trei fasii. Pune
umplutura in centrul fiecarei fasii, apoi ruleaza-le pe toate si
impleteste-le. Intinde aluatul impletit pe o tava unsa cu unt si apoi
da-l cu ou batut. Decoreaza cu stafide, daca vrei. Pune tava in cuptorul
incins la 180°C, timp de 20 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasa rulada la racit si presar-o cu zahar pudra. Pofta buna!benessere.ro
Cea mai mare
sarbatoare
crestina aduna
in jurul mesei
toata familia.
Surprinde-i pe
toti cu un desert
greu de refuzat.
Delicios, pufos si
cu un miros divin!
RULADA CU NUCI
Ingrediente:
Aluat:
42 g de drojdie
60 g de zahar
250 ml de lapte
500 g de faina
3 galbenusuri
100 g de unt
1 lingurita de suc de lamaie
1 ou, sare
Umplutura:
200 g de nuci pisate
100 g de zahar
1 lingura de cacao
1 ou
1 lingura de esenta de rom
3 linguri de gem
Mod de preparare:
Fa o maia din drojdie, o lingurita de zahar si 50 ml de lapte cald si
las-o la crescut. Cerne faina, adauga putina sare si zaharul care a
ramas. Adauga si maiaua crescuta, galbenusurile, zeama de lamaie,
laptele care a ramas, untul topit si framanta-le pana obtii un aluat
fin. Pudreaza coca cu faina, acoper-o cu un prosop de bucatarie si
pune-o la caldura, pentru 30 de minute.
Apoi mai framanta o data
aluatul si mai lasa-l la dospit. Intre timp prepara umplutura: pune
toate ingredientele intr-un vas si amesteca-le bine cu o lingura de
lemn. Intinde coca intr-un strat subtire si taie-l in trei fasii. Pune
umplutura in centrul fiecarei fasii, apoi ruleaza-le pe toate si
impleteste-le. Intinde aluatul impletit pe o tava unsa cu unt si apoi
da-l cu ou batut. Decoreaza cu stafide, daca vrei. Pune tava in cuptorul
incins la 180°C, timp de 20 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasa rulada la racit si presar-o cu zahar pudra. Pofta buna!benessere.ro
Subiecte similare
» Pentru masa de Paste
» Desert de primavara
» Desert ca la mama acasa
» Desert anti-canicula
» Maniere la masa
» Desert de primavara
» Desert ca la mama acasa
» Desert anti-canicula
» Maniere la masa
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum