Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

PASTEURIZAREA CĂRNII de PORC

In jos

PASTEURIZAREA CĂRNII de PORC Empty PASTEURIZAREA CĂRNII de PORC

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 12:06

Pasteurizarea (fierberea) carnii si produselor de porc se aplica in general urmatoarelor :

caltabosi (chisca)
toba
gusa si ceafa
slaninile de pe burta

Gusa , ceafa si slaninile de pe burta vor fi fierte cel putin o ora.

Pentru aceasta categorie putem folosi la fiert moarea (zeama de la murat capatanile de varza).


In cazan sau oala vom adauga mirodeniile clasice folosite de orice gurmand : sare (daca nu folosim zeama de varza) , piper , frunze de dafin , cimbru si tot ce ne mai place.

Calitatea fierberii poate fi verificata astfel : daca impingem putin furculita in slanina si intra fara probleme , e cazul sa le scoatem din supa clocotita si sa le dam deoparte la racit.

In ceea ce priveste toba si caltabosii , acestea au deja compozitia fiarta , deci vor fi fierte doar vreo 10 - 15 minute ( pentru a fi pasteurizate si matele in care am bagat compozitia).

Toba si caltabosii de porc pot si pastrate dupa aceea o perioada de 4-5 saptamani in camara la rece.

Daca vom dori sa le pastram o perioada mai lunga , e clar ca vor trebui ambalate in pungi si puse in congelator. Chiar si asa , nu va recomand sa le pastrati mai mult de 2 luni. Isi vor pierde savoarea.

Cea mai buna idee este sa le consumati in maxim 2 luni.
sursa:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum