Prajitura "Arici"
Pagina 1 din 1
Prajitura "Arici"
IngredienteBlat: 4 oua, 150 gr zahar, 200 gr faina.Crema: 2 oua, 200 gr zahar, 250 gr margarina, 50 ml lapte, 20 gr cacao, vanilieSirop de vanilieDecor: ciocolata, frisca, jeleu, alune maruntiteMod de preparareSe obtine o compozitie de blat care se toarna in forme rotunde in tava, ca de forma palariilor de ciuperci. se coc, se insiropeaza si se umplu cu crema. Crema se obtine astfel: zaharul se amesteca cu ouale, laptele se pun la fiert si se lasa sa se ingroase. Se lasa apoi la rece si cand mai este putin calduta se adauga margarina taiata cuburi, cacaco, vanilie si se omogenizeaza. Dupa ce s-au umplut , doua cate doua, se imbraca bine in crema si se tavalesc prin alune. Se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu o avelina din frisca , o bulina de jeleu si o forma de ciocolata.Mod de servireSe serveste rece.
sursa bucataria-romaneasca.ro
sursa bucataria-romaneasca.ro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum