Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

COZONAC CU NUCA 2

In jos

COZONAC CU NUCA 2 Empty COZONAC CU NUCA 2

Mesaj  AgendaCulinara Dum 15 Mai 2011, 23:56

Ingrediente :1 kg faina,500 ml lapte,1 pachet unt,50 g drojdie,400 g
zahar,500 g nuca tocata,1 pliculet zahar vanilat,5 oua,1 praf sare,2
linguri zeama de lamaie,coaja de lamaie,1 lingurita de esenta de rom.
Preparare : Intr-un vas pregatesti faina amestecata cu praful de
copt.Intr-o cana pregatesti maiaua:punem lapte cald,drojdia,o lingura
zahar ,una de faina.Lasam sa se raceasca 10 minute.Intre timp,separam
ouale si punem restul de lapte la incalzit.Frecam galbenusurile cu zahar
pana devin crema.Adaugam zeama de lamaie,coaja de lamaie,si
amestecam.Batem albusul pana devine spuma,apoi turnam laptele cald peste
galbenus si omogenizam.Punem maiaua in faina si amestecam.Untul si el
se pune la topit,apoi turnam untul si framantam pana nu se lipeste de
maini. Impartim aluatul in 2in functie de marimea tavii.Intindem aluatul
peste care se presara nuca,apoi rulam si presam marginea pentru a nu
iesi nuca.Dam cozonacul la cuptor incins,45 minute.La urma dam cu ou si
presaram zahar.

COZONAC CU NUCA 2 Beac3cbe20152b2f40454503beb7ab168
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum