Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cozonac cu nuca

In jos

Cozonac cu nuca  Empty Cozonac cu nuca

Mesaj  AgendaCulinara Dum 15 Mai 2011, 23:13

Ingrediente
Mod de preparare


aluat : 6 galbenusuri, 500 g zahar, 1 kg faina, 100 ml ulei + 50 g
unt topit, 1 plic zahar vanilat, drojdie proaspata cat o nuca (sau un
pachetel mic de drojdie uscata), cateva picaturi esenta de rom, coaja
rasa de la o lamaie, 500 ml lapte

Compozitie: 300g nuci pisate, 100 ml lapte, zahar si cacao dupa gust, esenta de rom

Aluatul se prepara astfel: Se amesteca bine galbenusurile cu uleiul si
untul pana rezulta o compozitie ca o maioneza. Apoi se adauga, pe rand,
zaharul, zaharul vanilat, romul, coaja rasa de lamaie, amestecand
continuu. In fine, adaugi drojdia amestecata cu jumatate din lapte care
trebuie sa fie caldut.
Se amesteca pana se omogenizeze. Apoi se adauga faina bine cernuta. Adaugi si restul de lapte, amestecand continuu.
Se framanta cateva minute si se lasa la dospit o ora.

Nucile se amesteca cu laptele, cacao, zahar si esenta de rom pana se omogenizeaza.

Se intinde o foaie si se adauga nucile si apoi se ruleaza. Se pune
intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt tapetata cu unt sau
margarina. Se coace la foc potrivit.

Cozonac cu nuca  B7a48fe4b1d05477d493235254bc4a987
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum