Cozonac cu nuca
Pagina 1 din 1
Cozonac cu nuca
Ingrediente
Mod de preparare
aluat : 6 galbenusuri, 500 g zahar, 1 kg faina, 100 ml ulei + 50 g
unt topit, 1 plic zahar vanilat, drojdie proaspata cat o nuca (sau un
pachetel mic de drojdie uscata), cateva picaturi esenta de rom, coaja
rasa de la o lamaie, 500 ml lapte
Compozitie: 300g nuci pisate, 100 ml lapte, zahar si cacao dupa gust, esenta de rom
Aluatul se prepara astfel: Se amesteca bine galbenusurile cu uleiul si
untul pana rezulta o compozitie ca o maioneza. Apoi se adauga, pe rand,
zaharul, zaharul vanilat, romul, coaja rasa de lamaie, amestecand
continuu. In fine, adaugi drojdia amestecata cu jumatate din lapte care
trebuie sa fie caldut.
Se amesteca pana se omogenizeze. Apoi se adauga faina bine cernuta. Adaugi si restul de lapte, amestecand continuu.
Se framanta cateva minute si se lasa la dospit o ora.
Nucile se amesteca cu laptele, cacao, zahar si esenta de rom pana se omogenizeaza.
Se intinde o foaie si se adauga nucile si apoi se ruleaza. Se pune
intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt tapetata cu unt sau
margarina. Se coace la foc potrivit.
Mod de preparare
aluat : 6 galbenusuri, 500 g zahar, 1 kg faina, 100 ml ulei + 50 g
unt topit, 1 plic zahar vanilat, drojdie proaspata cat o nuca (sau un
pachetel mic de drojdie uscata), cateva picaturi esenta de rom, coaja
rasa de la o lamaie, 500 ml lapte
Compozitie: 300g nuci pisate, 100 ml lapte, zahar si cacao dupa gust, esenta de rom
Aluatul se prepara astfel: Se amesteca bine galbenusurile cu uleiul si
untul pana rezulta o compozitie ca o maioneza. Apoi se adauga, pe rand,
zaharul, zaharul vanilat, romul, coaja rasa de lamaie, amestecand
continuu. In fine, adaugi drojdia amestecata cu jumatate din lapte care
trebuie sa fie caldut.
Se amesteca pana se omogenizeze. Apoi se adauga faina bine cernuta. Adaugi si restul de lapte, amestecand continuu.
Se framanta cateva minute si se lasa la dospit o ora.
Nucile se amesteca cu laptele, cacao, zahar si esenta de rom pana se omogenizeaza.
Se intinde o foaie si se adauga nucile si apoi se ruleaza. Se pune
intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt tapetata cu unt sau
margarina. Se coace la foc potrivit.
Subiecte similare
» COZONAC CU NUCA 2
» Cozonac cu rahat
» Cozonac rotund cu stafide
» Cozonac cu crema din budinca
» Cozonac de Casă - cu Mixer de Bucătărie
» Cozonac cu rahat
» Cozonac rotund cu stafide
» Cozonac cu crema din budinca
» Cozonac de Casă - cu Mixer de Bucătărie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum