Cozonac cu rahat
Pagina 1 din 1
Cozonac cu rahat
Ingrediente
aluat : 6 galbenusuri, 500 g zahar, 1 kg faina, 100 ml ulei + 50 g unt
topit, 1 plic zahar vanilat, drojdie proaspata cat o nuca (sau un
pachetel mic de drojdie uscata), cateva picaturi esenta de rom, coaja
rasa de la o lamaie, 500 ml lapte
Aluatul se prepara astfel: Se amesteca bine galbenusurile cu uleiul si
untul pana rezulta o compozitie ca o maioneza. Apoi se adauga, pe rand,
zaharul, zaharul vanilat, romul, coaja rasa de lamaie, amestecand
continuu. In fine, adaugi drojdia amestecata cu jumatate din lapte care
trebuie sa fie caldut.
Se amesteca pana se omogenizeze. Apoi se adauga faina bine cernuta. Adaugi si restul de lapte, amestecand continuu.
Se framanta cateva minute si se lasa la dospit o ora.
Aluatul obtinut se imparte pe din doua. Se intinde o foaie si se adauga
bucatele de rahat, apoi se ruleaza. La fel se face si cu cealalta parte a
aluatului. Cele doua rulouri se impletesc. Se pun intr-o tava in care
s-a pus hartie de copt tapetata cu unt sau margarina. Se coace la foc
potrivit.
aluat : 6 galbenusuri, 500 g zahar, 1 kg faina, 100 ml ulei + 50 g unt
topit, 1 plic zahar vanilat, drojdie proaspata cat o nuca (sau un
pachetel mic de drojdie uscata), cateva picaturi esenta de rom, coaja
rasa de la o lamaie, 500 ml lapte
Aluatul se prepara astfel: Se amesteca bine galbenusurile cu uleiul si
untul pana rezulta o compozitie ca o maioneza. Apoi se adauga, pe rand,
zaharul, zaharul vanilat, romul, coaja rasa de lamaie, amestecand
continuu. In fine, adaugi drojdia amestecata cu jumatate din lapte care
trebuie sa fie caldut.
Se amesteca pana se omogenizeze. Apoi se adauga faina bine cernuta. Adaugi si restul de lapte, amestecand continuu.
Se framanta cateva minute si se lasa la dospit o ora.
Aluatul obtinut se imparte pe din doua. Se intinde o foaie si se adauga
bucatele de rahat, apoi se ruleaza. La fel se face si cu cealalta parte a
aluatului. Cele doua rulouri se impletesc. Se pun intr-o tava in care
s-a pus hartie de copt tapetata cu unt sau margarina. Se coace la foc
potrivit.
Subiecte similare
» Cozonac de Casă - cu Mixer de Bucătărie
» Cozonac cu nuca
» COZONAC CU NUCA 2
» Cozonac cu crema din budinca
» Cozonac rotund cu stafide
» Cozonac cu nuca
» COZONAC CU NUCA 2
» Cozonac cu crema din budinca
» Cozonac rotund cu stafide
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum