Tort de Frisca - Roberta
Pagina 1 din 1
Tort de Frisca - Roberta
INGREDIENTE
------------
3oua,500gr.zahar,1 cana de lapte cam 230 ml se bate cu telul un pic si apoi se pune la fiert pe aburi, pina se face o crema groasa cam 45 min se fierbe.
alaturi se mai pune o cana de lapte dar fiert si rece tot 230 ml si se introduc 2 plicuri de gelatina alba fin maruntita dr oetker pina se dizolva deci in timp ce fierbi crema mai mesteci in gelatina sa fie bine dizolvata .
Apoi cind crema e fiarta ,( groasa nu subtire, atentie mare la crema ca daca e subtire nu reuseste nimic.) deci in crema fiarta fierbinte se da la o parte si in ea se toarna gelatina mestecindu-se pina la omogenizare. Se lasa sa se raceasca dar atentie ca se gelatinizeaza reepde.
La inceput de tot pina sa va apucati sa faceti crema se procedeaza la :
intr-o cratita de diametrul 25cm , inalta de 12 cm , se pune pe toata suprafata un celofan roluit dupa forma cratitei marginile ramin in afara . Pe fundul cratitei puneti ce doriti voi , ornament floral de felii de kiwi, rondele de ananas si dati cratita deoparte.
Apoi sa aveti pregatite 2 cutii de ananas una rondele una maruntita si 3 Kiwi , ananasul citeva rondele ptr decor , kiwi idem restul de ananas se toaca marunt si se stoarce de zeama bine si se lasa si el deoparte . Sucul de la ananas se pune intr-un castronel.
Va mai trebuie doua pachete mari de piscoturi savoiardi si 1 litru de frisca hulala , viva sau ce doriti voi .
Frisca o bateti bine pina e tare in frisca batuta tare se picuta din crema cu gelatina rece plus ananasul stors , se bate pina e tare de tot .
Acuma dupa ce s-a facut ornamentul de fructe pe fundul cratitei , se pune frisca cam de doua degete incet cu lingura sa nu se miste ornamenul de fructe apoi se insira pe toata suprafata piscoturi inmuiate in anans , apoi frisca tot asa de groasa iara piscoturi , iara frisca , iara piscoturi si ultimul sa fie frisca .
Se acopera tortul cu marginile de celofan si se baga la rece cam 6 ore.
Apoi se dau marginile de celofan deoparte se pune deasupra de cratita un platou si se intoarce cratita cu fundul in sus , se bate in fundul ei , se misca un pic de celofan si va iessi perfect.
Se netezeste cu un cutit exteriorul ca nu se unifomizeaza frisca peste tot si cam atit .
O sa va placa tare mult e mare de tot dar se merita .
------------
3oua,500gr.zahar,1 cana de lapte cam 230 ml se bate cu telul un pic si apoi se pune la fiert pe aburi, pina se face o crema groasa cam 45 min se fierbe.
alaturi se mai pune o cana de lapte dar fiert si rece tot 230 ml si se introduc 2 plicuri de gelatina alba fin maruntita dr oetker pina se dizolva deci in timp ce fierbi crema mai mesteci in gelatina sa fie bine dizolvata .
Apoi cind crema e fiarta ,( groasa nu subtire, atentie mare la crema ca daca e subtire nu reuseste nimic.) deci in crema fiarta fierbinte se da la o parte si in ea se toarna gelatina mestecindu-se pina la omogenizare. Se lasa sa se raceasca dar atentie ca se gelatinizeaza reepde.
La inceput de tot pina sa va apucati sa faceti crema se procedeaza la :
intr-o cratita de diametrul 25cm , inalta de 12 cm , se pune pe toata suprafata un celofan roluit dupa forma cratitei marginile ramin in afara . Pe fundul cratitei puneti ce doriti voi , ornament floral de felii de kiwi, rondele de ananas si dati cratita deoparte.
Apoi sa aveti pregatite 2 cutii de ananas una rondele una maruntita si 3 Kiwi , ananasul citeva rondele ptr decor , kiwi idem restul de ananas se toaca marunt si se stoarce de zeama bine si se lasa si el deoparte . Sucul de la ananas se pune intr-un castronel.
Va mai trebuie doua pachete mari de piscoturi savoiardi si 1 litru de frisca hulala , viva sau ce doriti voi .
Frisca o bateti bine pina e tare in frisca batuta tare se picuta din crema cu gelatina rece plus ananasul stors , se bate pina e tare de tot .
Acuma dupa ce s-a facut ornamentul de fructe pe fundul cratitei , se pune frisca cam de doua degete incet cu lingura sa nu se miste ornamenul de fructe apoi se insira pe toata suprafata piscoturi inmuiate in anans , apoi frisca tot asa de groasa iara piscoturi , iara frisca , iara piscoturi si ultimul sa fie frisca .
Se acopera tortul cu marginile de celofan si se baga la rece cam 6 ore.
Apoi se dau marginile de celofan deoparte se pune deasupra de cratita un platou si se intoarce cratita cu fundul in sus , se bate in fundul ei , se misca un pic de celofan si va iessi perfect.
Se netezeste cu un cutit exteriorul ca nu se unifomizeaza frisca peste tot si cam atit .
O sa va placa tare mult e mare de tot dar se merita .
Nutzy-
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum