Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Tocăniță de Miel

2 participanți

In jos

Tocăniță de Miel  Empty Tocăniță de Miel

Mesaj  Mark Vin 12 Apr 2013, 23:10


Tocăniță de Miel  Header3



Ultima editare efectuata de catre Mark in Dum 21 Apr 2013, 23:11, editata de 1 ori
Mark
Mark
 
 


http://www.svdp.forumactual.com

Sus In jos

Tocăniță de Miel  Empty Tocăniță de miel

Mesaj  Mark Sam 13 Apr 2013, 00:57


Tocăniță de miel

Ingrediente necesare tocanita de miel:

- 600 de grame de carne macra de miel
- o ceapa mare;
- jumatate de ardei gras rosu;
- o lingurita de pasta de ardei dulce;
- un varf de lingurita de harissa sau chili;
- o lingurita de boia dulce;
- jumatate de legatura patrunjel;
- jumatate de lingurita de sare;
- un varf de cutit de piper;
- patru linguri ulei.

Modul de preparare tocanita de miel:

- Taiem carnea cubulete foarte mici astefel incat tocanita de miel va arata mai bine;
- Punem multa apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem
cubuletele de carne de miel in ea dupa care o lasam cinci minute pentru a
se oparii. Apoi scurgem cu ajutorul unei strecuratori, apoi o clatim
sub un jet de apa rece. Carnea pentru tocanita de miel o astfel preparata o punem de-o parte;
- Intr-o oala adaugam putin ulei, o lasam sa se incinga dupa care calim
ceapa si ardeiul tocate marunt. Acest lucru este foarte important pentru
ca sosul tocanitei de miel sa fie mai fin;
- Dupa ce s-au inmuiat legumele luam oala de pe foc, pe ruma adaugam
cubuletele de carne de miel, presaram putina sare, putin piperpasta de
ardei, boiaua si harissa (sau chili). Amestecam bine pana carnea
tocanietei de miei e acoperita de aceste condimente. Adaugam un sfert de
cana de apa si punem continutul la fiert. Aducem tocanita de miel la
fierbere, dam focul mic (in asa fel incat tocanita de miel sa
bolboroseasca foarte usor) si apoi punem capacul;
- Tinem tocanita de miel la fiert aproximativ o ora. Cam din sfert in sfert de ora verificam tocanita de miel,
amestecam in ea si atunci cand scade apa prea mult adaugam cate un
polonic de apa fierbinte. Pentru aceasta, este nevoie sa pastram o oala
mica suplimentara cu apa fierbinte langa oala dumneavoastra cu tocanita
de miel. Iar atunci cand aveti nevoie o veti folosi;
- Spre final adaugam patrunjelul tocat marunt si mai lasam sa fiarba inca zece minute cu capac;
- Tocanita de miel merge servita cu piure de cartofi, cous-cous sau orez.

Pofta buna!!!
Tocăniță de Miel  Sursademielro



Mark
Mark
 
 


http://www.svdp.forumactual.com

Sus In jos

Tocăniță de Miel  Empty Tocană cu Carne de Miel

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Apr 2013, 21:39



Tocană cu Carne de Miel



Ingrediente:

- 750 g carne de miel
- 150 g ulei
- 300 g rosii
- 600 g cartofi
- 200 g ciuperci
- 200 g ceapa
- 1/2 fir cimbru
- 20 g usturoi
- 20 g faina
- 2 leg verdeata
- piper
- sare


1.Se curata carnea de miel de pielite, se spala, se taie bucati, cate 4-5
la portie, se sareaza si se prajeste in ulei, impreuna cu ceapa tocata
marunt.

2. O data calita ceapa se adauga rosiile taiate cuburi, curatate de
pielita si seminte si se mai trag cateva minute. Se adauga faina,
mujdeiul de usturoi, cimbrul, piperul (boabe) si sarea.

3. Se stinge cu apa fierbinte si se da vasul la cuptor. Se calesc
ciupercile in ulei. Cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii
taiati cuburi, ciupercile taiate felii si se da vasul din nou la cuptor
pentru 30 min.

4. La sfarsit se adauga verdeata tocata si se mai dau cateva clocote.
Tocăniță de Miel  Sursademielro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Tocăniță de Miel  Empty Re: Tocăniță de Miel

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum