Drob de Miel
2 participanți
Pagina 1 din 1
Drob în pojghiță de bacon
Drob de miel
Ingredientele
necesare unui drob:
maruntaie de miel, aproximativ 1 kg, 5-6
ouă, 3 cepe mari, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel, o
legatura de asmatui, 3-4 felii de paine muiate in lapte, piper, sare, 5
oua fierte, prapur, ulei.
Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. In poza cantitatea este pentru doua portii.
Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin maşina de tocat.
Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui.
Se pun cateva felii de paine la muiat in lapte
apoi se amesteca tocatura cu ceapa calita, painea muiata si data prin masina si cu verdeata,
apoi cu ouăle întregi, sarea şi piperul. Trebuie să iasă un amestec
moale, care să curgă ca un aluat gros, iar dacă amestecul nu e destul
de moale, atunci adăugaţi puţină apă sau vin alb.
O tavă de cozonac se unge bine cu ulei şi se tapeteaza cu prapurul. Daca nu aveti, puneti hârtie de copt.
Amestecul se toarnă în tavă şi apoi se pun 5 oua fierte in mijlocul compozitiei,
pentru decor. Se dă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit 45-50 de
minute.
Cand este gata, se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate pe un fund
din lemn. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa dorinta.
sursa:caietul-cu-retete.blogspot.com
Drob cu măruntaie și brânză
Drob cu măruntaie și brânză
Ingrediente:
- 500 g ficat de pasare
- 500 g pipote si inimi de pasare
- 10 oua
- 150 ml untdelemn
- 150 g branza
- 50 g pesmet
- 200 g ceapa uscata
- 3 legaturi ceapa verde
- 3 legaturi marar
- piper
- cimbru
- sare dupa gust
1. →Se pun pipotele si inimile la fiert.
2. →Se calesti ceapa uscata, taiata felii in untdelemnul ramas prajesti ficateii, ii sarezi si ii condimentezi.
3. →Dai prin masina de tocat maruntaiele de pasare, impreuna cu ceapa
calita. Adaugi in tocatura de carne 5 oua, 2 legaturi de ceapa verde
tocata fin, 2 legaturi de marar tocat fin. Adaugi sare dupa gust,
condimentezi si omogenizezi compozitia.
4. →Iei o tava de chec si o tapetezi cu hartie pergament unsa cu
untdelemn. Se aseazi jumatate de tocatura de carne sub forma de strat pe
fundul tavii. Dai branza pe razatoarea mica, o amesteci cu 2 oua,
pesmetul si restul de ceapa verde si marar tocat.
5. →Asezi pasta de branza peste carnea din tava. Deasupra pui restul
de carne si nivelezi. Fierbi celelalte 3 oua, le cureti si le asezi in
sir pe lungime, pe mijlocul tocaturii.
6. →Decorezi drobul cu inele de ceapa si asezi pe mijlocul lor masline.
7. →Introduci tava la cuptor si o lasi 30 de minute la foc
potrivit. Lasa drobul sa se raceasca, apoi il asezi pe un platou si il tai felii.
Drob de miel special
Drob de miel special
Ingrediente:
- maruntaiele de la un miel,
- 2 cepe mari,
- 2 oua,
- 1 lingura verdeata tocata,
- 1 lingura cozi de ceapa verde tocate,
- sare,
- piper,
- 2 linguri untdelemn,
- 1 felie paine alba,
- 1 prapur
Mod de preparare
1. →Se dau maruntaiele prin masina de tocat cu ceapa marunt tocata, cruda
sau putin prajita, untdelemnul si miezul de la o felie de paine inmuiat
in apa.
2. →Se adauga sarea, piperul, verdeata, cozile de ceapa verde, ouale batute spuma si se amesteca totul bine.
3. →Intr-o cratita unsa cu untdelemn se asaza prapurul bine spalat in
asa fel ca sa acopere fundul, laturile cratitei si sa se reverse peste
ele.
4. →Se asaza tocatura, se acopera marginile prapurului si se coace la cuptor. Cand este gata, se rastoarna pe farfurie.
Drob
Drob
Ingrediente:
- inima,
- ficatul si plaminii de la miel,
- 1 buc. ceapa,
- 1 buc. morcov,
- 1 buc. radacina patrunjel,
- 3-4 oua,
- o mana ceapa verde,
- marar si patrunjel verde,
- o foaie de aluat,
- sare,
- paine,
- piper,
- untdelemn.
1. →Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cand clocoteste se adauga
maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa fiarba 5-7 minute.
2. →Se ia spuma, se adauga morcovul si patrunjelul impreuna cu ceapa
intreaga. Cand carnea este fiarta, se ia vasul la o parte si se trece
prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine, bine inmuiat si stors.
3. →Se combina carnea tocata cu ceapa verde, cu marar si patrunjel,
apoi se potriveste de sare, de piper si se pun ouale. Se omogenizeaza
bine amestecul si intr-o cratita unsa cu untdelemn se asaza foaia de
aluat.
4. →Se acopera si peretii vasului. Se pune tocatura, se acopera cu foaia de aluat, se unge cu untdelemn si se da la cuptor.
5. →Cand este gata, se rastoarna drobul pe un platou si se taie in felii late.
Drob de miel în foaie
Drob de miel în foaie
Ingrediente:
- 300g faina,
- 200g grasime,
- 1 ou,
- maruntaie de miel,
- 3-4 cepe,
- 6-7 oua,
- verdeata,
- ceapa verde,
- sare,
- piper,
- miez de franzela inmuiat in lapte
1. →Se prepara un aluat fraged din faina, grasime si ou.
2. →Se intinde o foaie ca de taitei, iar la mijloc se pune compozitia preparata ca la drobul de miel.
3. →Se asaza marginile si se coace la cuptor.
Drob de Miel 2
Drob de Miel 2
Ingrediente:
- maruntaiele de la un miel (inima, ficat, plaman si rinichi)
- 5 oua
- 2 linguri cu ulei
- 3 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper
- 2 felii de paine inmuiata (cu tot cu laptele)
- 2 linguri pesmet
- pesmet pentru tapetat tava
- 5 oua fierte
1. →Se pun la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, se scot pe un tocator
de lemn, se lasa sa se racoreasca, apoi se toaca cu un cutit bine
ascutit cat mai marunt posibil(eu le-a marutnti la tocatorul meu
electric). Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale batute
putin inainte(le-am amestecat cu tocatorul), ceapa verde, mararul si
patrunjelul, toate tocate fin, sare si piper dupa gust, 2 linguri
pesmet, paine cu laptele cu tot si amestecam bine pana omogenizam
compozitia.
2. →Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu
pesmet. Se toarna compozizia in tava dreptunghiulara de chec. Se
introduc oule pe lungime, 5 oua. Se pune compozitia in cuptor pentru 40
minute la foc micSe serveste cald sau ca aperitiv langa oua, sunca,
legume, masline, ce doriti voi. Se taie a doua zi.
3. →Se lasa la frigider pana a doua zi si se taie foarte bine.
Drob de miel
[
Drob de miel
Ingrediente:
- Maruntaiele de la un miel (cca 500g)
- 2 oua fierte
- 2 oua crude
- 1 felie paine muiata in lapte
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 lingura smantana
- sare, piper dupa gust
- prapurul sau o foaie de taitei
- ulei pt. uns tava.
1. →Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se racesc se trec prin masina
de tocat carne, impreuna cu felia de paine muiata. Daca vrei, inima si
rinichii se pot taia feliute cu cutitul.Se adauga ouale crude, smantana,
sare, piper, verdeata tocata marunt, ceapa tocata cu cozi cu tot.
2. →Se amesteca totul.Se unge o forma - dupa preferinta: tavita smaltuita
sau forma de chec. Prapurul se spala si se intinde in forma, lasand mult
si pe margini.Se pune 1/2 din umplutura, se pun ouale fierte - la
alegere: sferturi pe toata suprafata umpluturii sau taiate in jumatati
in mijlocul umpluturii-se pune restul umpluturii,se niveleaza cu lingura
si se intorc marginile prapuruli peste umplutura.Se coace cca 30 de
minute.
Mentiuni:
3. →Daca il pregatesti din maruntaie
cumparate separat si nu ai prapur,il coci intr-o foaie de taietei sau
foaie de foitaj (cca 400g) si in acest caz ungi cu ou foaia.
4. →Pentru persoanele care accepta mai greu mirosul carnii de miel este
chiar indicat sa inlocuiasca prapurul cu orice foaie de aluat.
5. →Se serveste intreg, pe platou sau taiat felii. Insotit neaparat de ceapa verde, ridichi.
Re: Drob de Miel
Drob în pojghiță de bacon
Ingrediente:
- 500 g carne de miel tocata,
- 600 g pipote si ficatei de pasare,
- 8 oua,
- 10 felii de bacon,
- 2 cepe,
- frunze de praz,
- 2-3 linguri untdelemn,
- 2 legaturi de patrunjel verde,
- 2 linguri untdelemn,
- 2 legaturi de marar verde,
- sare,
- piper
1. →Se amesteca carnea, ficateii si pipotele tocate, ceapa taiata marunt si
4 oua crude. Se caleste partea alba de la praz taiata marunt se adauga
verdeata si se lasa la rece.
2. →Se aseaza feliile de bacon transversal, pe fundul unei forme,
intercaland intre ele frunze praz verde. Se va avea grija ca o parte din
lungimea acestora sa fie folosite al acoperirea drobului.
3. →Se intinde deasupra jumatate din compozitia de drob. Se adauga
amestecul de praz si de verdeata, ouale fierte tari si se pune a doua
jumatate din compozitia de carne.
4. →Se acopera cu feliile de bacon si frunzele de praz. Se pune in cuptor pentru 45 de minute.
Ultima editare efectuata de catre AgendaCulinara in Vin 15 Apr 2022, 12:57, editata de 1 ori
Drob de Miel
Drob de Miel
Timp de preparare:
fiert maruntaie: 40 minute,
pregatire: 30 minute,
la cuptor: 45 minute.
Ingrediente:
maruntaiele de la miel: 1 ficat, 2 rinichi, 1/2 plaman;
3 legaturi de ceapa,
3 legaturi de marar,
8 oua,
1 lingurita de piper,
1 lingurita de sare,
2 linguri de faina,
1 lingura de unt,
50 g ulei.
Preparare:
Se fierb maruntaiele de miel si se lasa sa se raceasca.Se toaca ceapa si se caleste in ulei.Se toaca mararul marunt.Tocati si maruntaiele cubulete mici...si le amestecati cu ceapa calita, mararul tocat si 7 oua batute spuma la mixer.Adaugati sare, piper si 2 linguri de faina si amestecati bine.Ungeti tava cu unt sau ulei, o tapetati cu faina si turnati compozitia.Dati la cuptor la foc potrivit, iar dupa 10-15 minute ungeti drobul cu
un ou batut. Mai lasati la cuptor inca 30-35 de minute sau pana cand se rumeneste.
Ultima editare efectuata de catre AgendaCulinara in Vin 15 Apr 2022, 12:58, editata de 1 ori
Re: Drob de Miel
Drob
INGREDIENTE
- 500 gr carne de miel
- 1 kg maruntaie miel (inima, ficat, plaman, rinichi )
- 6 oua fierte
- 4 oua crude (pt compozitie )
- 2 oua crude (pt uns )
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- 6 felii de lamaie
- 20 gr condimente pentru drob
- 1 varf piper negru
- 1 lingura sare
MOD PREPARARE
Maruntaiele si carnea de miel se spala, se taie cuburi si apoi se dau prin robot / masina de tocat carne. Compozitia o punem intr-un catron mai mare peste care adaugam ceapa verde, mararul, patrunjelul (toate tocate marunt), 4 oua batute bine, si condimentam cu sare, piper si condimente pentru drob. Aceasta compozitie ajunge pentru 2 tavi (de paine ).
Intr-o tava (in care am pus hartie de copt) punem un strat de compozitie, apoi asezam 3 oua fierte dupa care adaugam inca un strat. Deasupra punem felii de lamaie, patrunjel verde si turnam un ou batut bine. La fel procedam si cu a doua tava.
Tavile le dam la cuptor timp de o ora, la 180 grade (cuptor preincalzit). Cand este gata drobul se lasa sa se raceasca dupa care se taie in felii de 1,5 cm grosime.
Va urez pofta buna !!!
Sursa:sfatulparintilor.ro
INGREDIENTE
- 500 gr carne de miel
- 1 kg maruntaie miel (inima, ficat, plaman, rinichi )
- 6 oua fierte
- 4 oua crude (pt compozitie )
- 2 oua crude (pt uns )
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- 6 felii de lamaie
- 20 gr condimente pentru drob
- 1 varf piper negru
- 1 lingura sare
MOD PREPARARE
Maruntaiele si carnea de miel se spala, se taie cuburi si apoi se dau prin robot / masina de tocat carne. Compozitia o punem intr-un catron mai mare peste care adaugam ceapa verde, mararul, patrunjelul (toate tocate marunt), 4 oua batute bine, si condimentam cu sare, piper si condimente pentru drob. Aceasta compozitie ajunge pentru 2 tavi (de paine ).
Intr-o tava (in care am pus hartie de copt) punem un strat de compozitie, apoi asezam 3 oua fierte dupa care adaugam inca un strat. Deasupra punem felii de lamaie, patrunjel verde si turnam un ou batut bine. La fel procedam si cu a doua tava.
Tavile le dam la cuptor timp de o ora, la 180 grade (cuptor preincalzit). Cand este gata drobul se lasa sa se raceasca dupa care se taie in felii de 1,5 cm grosime.
Va urez pofta buna !!!
Sursa:sfatulparintilor.ro
Ultima editare efectuata de catre AgendaCulinara in Vin 15 Apr 2022, 12:59, editata de 1 ori
Re: Drob de Miel
O video reţetă pentru Sărbătoarea Pascală, gătită cu veselie şi voie- bună - Uica Mihai
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|