Stufat de Miel
2 participanți
Pagina 1 din 1
Re: Stufat de Miel
Stufat de miel
Timp de preparare:
pregatire: 15 minute, fiert carnea: 45 minute, la cuptor:30 minute.
Ingrediente:
1/2 kg de carne de miel, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi verde,
1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 2 linguri de bulion, 50 g ulei.
Preparare:
Curatati carnea si o taiati bucati potrivite, dupa care o puneti la fiert, adunand din cand in cand
spuma de deasupra.
Spalati ceapa si usturoiul, le curatati si le taiati bucati potrivite.
Dupa ce a fiert carnea, incingeti putin ulei in tigaie si adaugati ceapa si
usturoiul si le lasati 3-4 minute sa se caleasca, apoi adaugati carnea. Peste acestea, puneti
bulionul desfacut cu apa si acoperiti cu zeama de carne. Lasati pe 10-15 minute pana se inmoaie ceapa si
usturoiul.
Adaugati sare si piper dupa gust...
si dati stufatul la cuptor pana scade sosul, cam 30 de minute. Mirosul imbietor
va creste pofta de mancare a tuturor.
Este o reteta de miel potrivita pentru masa de Paste si se serveste ca fel principal,
eventual cu o salata de cruditati.
Paste Fericit!
Re: Stufat de Miel
Stufat de Miel 2
Ingrediente:
- 1 kg. carne,
- 1/4 kg ceapa verde,
- 1/4 kg usturoi verde,
- verdeata,
- 1/4 l sos de tomate,
- o lingura faina,
- o ceasca untdelemn,
- sare,
- o lingura otet
1. Se curata ceapa si usturoiul, se spala foarte bine si se taie in bucati de 4-5 cm lungime.
2. Se pun intr-un vas si se oparesc cu apa clocotita. Dupa citeva minute, se scot si se calesc putin in untdelemn fierbinte.
3. In aceeasi grasime, se calesc apoi bucatile de carne. Intr-un vas,
se pun carnea, verdeturile calite, se acopera cu apa calda sau supa.
4. Se adauga sosul de tomate, faina dezlegata cu putina apa, sare. Se pune vasul sa clocoteasca o ora in cuptorul fierbinte.
Re: Stufat de Miel
Stufat de miel cu ceapă și usturoi
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 30 fire ceapa verde,
- 30 fire usturoi verde,
- 1 lingura faina,
- 2 linguri bulion,
- 2 linguri otet,
- 2 linguri grasime,
- verdeata,
- sare
1. Se alege ceapa si usturoi tinar, pentru ca sa fie fraged.
2. Se fac colacei sau se taie in bucati, se fierb si se adauga peste carnea care a fost inabusita in grasime.
3. Se umple cu zeama in care au fiert ceapa si usturoiul si se lasa sa mai fiarba.
4. La sfarsit, se adauga bulionul sau tomatele, faina desfacuta in apa rece si se acreste dupa gust cu otet.
5. Cine doreste poate pune si un virf de cutit de zahar.
Re: Stufat de Miel
Stufat de miel 3
Printre mancarurile specifice de paste (cum ar fi : ouale vopsite-de
preferinta ouale rosii, cozonacii si pasca), de la o masa de paste nu te
posti lipsi de un stufat de miel. Se pot folosi pentru a prepara
stufatul de miel, din bucatile ramase de la miel, care nu au fost
utilizate la friptura , eventual chiar si coastele si costitele,
deoarece la stufatul de miel un conteaza numai carnea ci mai ales gustul
combinat al tutror ingredientelor.
Aceast fel de macare denumit stufat de miel se recomanda a fi preparat prin combinatia unica dintre miel si veredeturi.
In conformitate cu traditiile culinare ale meselor de Paste, pe langa alte
preparate de miel sau oaia, pentru a doua zi de Paste se recomanda
preparatul denumit stufat de miel. Reteta stufatului de miel a fost
elaborata in spiritul tradititiilor crestine de Paste fiind folosite
astfel primordial ofrandele primaverii: verdeata propaspata si carnea de
miel. In acest mod, bucatile de carne de miel, eventual chiar si
coastele care fiind insotite de leustean, patrunjel, ceapa si usturoi
verde, vor crea un stufat de miel bineveit la o masa pantagruelica din a
2-a zi fericita si sfanta de Paste.
Ingrediente stufat de miel
1(un) kilogram de carne de miel
20(douazeci) de fire de ceapa verde
20(douazeci) de fire usturoi verde
2(doua) linguri de bulion
1 (o) lingura faina
2 (doua) linguri otet
100 ml ( o suta de mililitri) de ulei
100 ml ( o suta de mililitri) de vin
1(o) legatura leustean
1(o) legatura patrunjel
1(o) lingurita boia de ardei
piperul in functie gustul fiecaruia de la inceputul prepararii stufatului de miel
sarea dupa gustul fiecaruia la finalul prepararii stufatului de miel
Modalitatea pentru prepararea acestui stufat de miel
Se va portiona carnea de miel, se va spala, apoi o sa se scurga si o sa se innabuse in ulei pe cele doua parti;
Se va stinge cu apa, se va pune piper si sare si se va mai lasa 30(treizeci) de minute la un foc mai mic, sub capac;
Se va pune apoi peste carnea de miel usturoiul si mai apoi ceapa, dupa ce
mai in prealabil au fost deja taiate si spalate si se vor mai lasa
10(zece) minute;
Se va face un sos din bulion, otet, vin si faina,
sos care urmeaza a se pune peste ceapa si carne si care mai apoi se va
pune la cuptor pana in momentul in care scade putin pentru a se asezona
stufatul de miel;
La final, se va scoate din cuptor stufatul de miel
si pentru aroma dorita, se va puna o verdeata in prealabil marunt
tocata, si dupa gust se pot pune felii de lamaie.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum