Borș de Miel
2 participanți
Pagina 1 din 1
Borș de Miel
Borş de Miel
Ingrediente:
- Capul si piciorele din fata,coastele,
- 1 morcov,
- 1 patrunjel,
- 3/4 l bors,
- sare,
- verdeata,
- ceapa verde,
- 2 linguri orez,
- 2 l apa
1. Se fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.
2. Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu
mai face spuma si incepe sa fiarba,se adauga ceapa tocata cu codite cu
tot,orezul,morcovul si patrunjelul date pe razatoarea mare si se lasa sa
fiarba.
3. Borsul se fierbe un clocot separat si se adauga in cratita cu carnea fiarta dupa gust.se drege borsul.
Borș de Miel
Borș de Miel
Ingrediente necesare bors de miel:
- un kilogram de carne de miel cu os;
- 250 de grame de ceapa;
- 200 de grame de ceapa verde;
- 100 de grame de morcovi;
- 150 de grame de telina;
- trei litri de bors;
- 30 de grame de leustean verde;
- sare dupa gust.
Modul de preparare bors de miel:
- Taiem carnea de miel bucati, apoi o oparim, dupa care o clatim sub un
jet de apa rece. Pentru un gust mai intarit putem folosi si capatana de
la miel care va trebui sa fie crapata si legata pentru a nu se imprastia
creierul in bors ul de miel;
- Curatam morocvul si telina iar apoi le taiem bastonase de aproximativ
doi centimetri si apoi le punem la fiert in apa rece cu sare. Ceapa
tocata marunt se adauga si ea, iar apoi introducem si bucatile de carne
de miel;
- Cand carnea este aproape gata fiarta adaugam borsul care intre timp a fost dat in fiert si strecurat alaturi de ceapa verde taiata marunt si calita;
- Lasam borsul de miel sa dea in cateva clocote, dupa care luam oala de pe foc, adaugam leusteanul verde tocat marunt si acoperim.
Borș din Cap de Miel
Pofta buna!!!Borș din Cap de Miel
Ingrediente necesare
- un cap de miel;
- trei bucati de costita de miel;
- o ceapa mare;
- un morcov mare;
- o ceasca de orez;
- un litru de bors;
- o legatura de leustean tocat;
- un pahar de smantana;
- o lingura de bulion;
- sare dupa gust.
Modul de preparare cap de miel:
- Curatam capul de miel de resturile de par, inlaturam ochii, scoatem limba si o clatim de mai multe ori in apa rece;
- Punem intr-o oala mare capul de miel la fiert impreuna cu doua bucati
de costita si alaturi de coada taiata bucatele mici, cu apa rece si
acoperita;
- Fierbem totul pe aragaz la foc mic aproximatim o ora, apoi adaugam zarzavatul taiat cubulete,
punem sare si apoi lasam sa fiarba inca treicezi de minute la foc mic;
- Adaugam bulionul, orezul fiert separat si borsul fiert;
- Putem drege capul de miel cu smantana batuta cu bors fierbinte;
- Bosul din cap de miel se serveste foarte cald imediat dupa ce s-a facut.
Borș de Miel
Borș de Miel
Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Ingrediente:
1 kg de oase de miel,
1 legatura de ceapa verde,
1 ceapa alba,
3-4 cartofi,
1-2 morcovi,
1 legatura de stevie,
1 legatura de loboda,
3 rosii mai moi,
200 ml de suc de rosii,
1 litru de bors,
1 legatura de leustean, sare.
Electrocasnice: aragaz
Mai intai se fierbe carnea cam 45-50 de minute sau pana cand se inmoaie.Adaugati legumele tocate marunt
in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, cartofii, rosiile, stevia si loboda.
Cand si legumele sunt fierte, adaugati sucul de rosii, borsul fiert inainte si o lingurita de sare
(sau dupa gust). Dupa ce adaugati borsul, mai lasati sa dea intr-un fiert si luati de pe foc. Abia acum puteti pune
si leusteanul tocat marunt (sau il puteti pune direct in farfurie, daca preferati).
Aceasta Reteta de bors din oase de miel facuta in bucataria casei o puteti pregati pentru masa de
Pasti sau pentru orice alta ocazie.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum