Preparate din Carne de Miel
2 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Sote de Miel cu Ciuperci şi Sos Indian
Sote de Miel cu Ciuperci şi Sos Indian
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel,
- 150 g ciuperci,
- 50 g unt,
- sare,
- piper,
- patrunjel verde,
- 1 lingura faina,
- 1 ceasca zeama de carne,
- 1 pahar cu vin,
- 150 g orez
1.Carnea curatata, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in
cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute,
presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand continuu, 10-15
minute.
2. Se adauga faina amestecata bine in grasime, se toarna zeama de
carne (in lipsa apa) si vin. Se acopera si se lasa sa fiarba 1/2 ora cu
grija sa nu se prinda de fund. Se amesteca din cand in cand. Se presara
patrunjel verde.
3. Orezul se fierbe in apa cu sare, se strecoara, se limpezeste si se acopera cu sos indian.
Chiftele cu Carne de Miel Kafta
Chiftele cu Carne de Miel Kafta
Ingrediente:
- 2 cepe potrivite,
- 1kg carne tocata preferabil de miel,
- 1/2 lingurita scortisoara,
- 1 legatura patrunjel proaspat,
- 1/4 lingurita piper,
- sare
1.Ceapa curatata si patrunjelul spalat bine se pun intr-un blender (robot
de bucatarie) si se lasa pana sunt taiate foarte marunt. Intr-un vas se
pune carnea tocata, ceapa, patrunjelul si condimentele si se amesteca
totul foarte bine.
2. Compozitia arata precum carnea de mici. Se modeleaza percum mici
si se servesc in pita arabeasca ca sandwichi sau cu diferite mancaruri.
Saslik cu carne de miel
Saslik cu carne de miel
Ingrediente:
- 500 g carne de miel sau de oaie,
- 150 gr. slanina,
- 4 bucati tomate, |
- 3 bucati ardei gras,
- sare,
- piper,
- 200 g orez,
- 3 linguri untdelemn,
- 3 lamai
1. Se taie carnea in bucatele mici care se dau prin untdelemn, piperindu-le.
2. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar, alternand cu felii de slanina, ardei si tomate.
3. Gratarul trebuie sa fie foarte incins.
Frigărui arăbesti cu carne de miel
Frigărui arăbesti cu carne de miel
Ingrediente:
- 700 g carne tocata de miel,
- 1 lingura rasa amestec de condimente pentru gratare,
- 1 lingura pasta de susan,
- 1 ceapa,
- 1 catel de usturoi,
- 1 lamaie,
- 1 legatura coriandru,
- 50 ml untdelemn,
- sare,
- piper
1. Carnea trebuie sa fie trecuta de 2 ori prin masina de tocat pe sita cea mai mica.
2. Puneti carnea intr-un vas, adaugati o lingura rasa din amestecul
de condimente (enibahar, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, piper
si cardamon), puneti pasta de susan, zeama de la jumatate de lamaie si
coriandrul sau patrunjelul tocate marunt, precum si ceapa curatata,
spalata si data pe razatoarea mica.
3. Potriviti de sare, si eventual piper, daca doriti sa fie mai picant, si framantati bine alimentele.
4. Formati cu palmele umede mici bilute se marimea unei nuci.
5. Puneti cate 3 din acestea pe un bat de frigaruie, apoi stropiti-le cu untdelemn.
6. Frigeti-le pe un gratar incins pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos peste tot.
Mâncare de Miel cu Salată și sos Fricassee
Mâncare de Miel cu Salată și sos Fricassee
Timp de preparare:
pregatire:1 ora si jumatate.
Ingrediente:
1 kg de carne de miel (poate fi si costita), jumatate de pachet de unt (puteti folosi si
ulei, daca doriti), 2 legaturi de ceapa verde, 1 salata verde mare sau 2 mai mici, 2 oua,
sucul de la 1 lamaie, 2-3 linguri de faina (in functie de cat de gros vreti sa faceti sosul), 1 legatura de
marar proaspat, sare, piper dupa gust.
Preparare:
Portionati carnea in bucati potrivite si o inabusiti 10-15 minute in untul topit sau uleiul incins, dupa care
adaugati ceapa tocata.
Dupa ce se inmoaie ceapa, adaugati salata spalata si tocata si acoperiti cu apa.
Presarati sare si piper dupa gust.
Lasati pe foc, acoperit, aproximativ 1 ora sau pana cand carnea este facuta.
Intre timp pregatiti sosul, care este o specialitate greceasca, astfel: amestecati
faina si sucul de lamaie cu o furculita, apoi adaugati ouale si le amestecati bine cu restul sosului.
Adaugati sosul peste carne abia dupa ce aceasta este facuta si ati luat de pe foc.
Amestecati sosul cu carnea si salata si gata.
Este o retetea specific greceasca, pe care o puteti incerca de Pasti sau in orice alta ocazie.
Sosul cu lamaie va da un gust deosebit de bun acestui fel de mancare consistent.
Măruntaie de Miel la Rotisor
Măruntaie de Miel la Rotisor
Timp de preparare: 1 ora si jumatate.
Electrocasnice: cuptor de aragaz cu rotisor
Ustensile de Bucatarie: tava de cuptor, rotisor sau protap
Ingrediente:
maruntaie de miel (inima, ficat, plamani, rinichi),
prapurele de la miel,
1 capatana de usturoi,
1 legatura de patrunjel verde,
2 lingurite de oregano,
2 linguri ulei de masline,
1/2 lingurita de piper,
1 lingurita de sare.
Preparare:
Spalam organele de miel si le curatam de pielite. La aceasta reteta am folosit ficatul, inima, plamanii si rinichii.
Tocam patrunjelul verde si usturoiul si le amestecam cu oregano, sare si piper.
Taiem organele bucati suficient de mari pentru a le putea infige in rotisor.
Peste compozitia de condimente, usturoi si verdeata, adaugam putin ulei de masline,
dupa care amestecam totul pana cand se formeaza o pasta aromata.
Amestecam maruntaiele de miel taiate cu pasta de condimente si verdeata.
Infigem bucatile de maruntaie in rotisor, alternand ficatul cu rinichii, inima si plamanii.
Acoperim maruntaiele asezate pe rotisor cu prapurele spalat cu apa si otet.
Legam cu ata rezistenta, care sa tina prapurele sa nu se desfaca, mai ales la capete.
Asezam rotisorul in cuptor, iar dedesubt o tava cu apa,
astfel incat maruntaiele sa se faca la abur, fara a se usca. Grasimea din rulada se va scurge tot in tava.
Lasam la cuptor timp de aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste frumos. Miroase bine?
Scoatem rulada cu tot cu rotisor pe o tava si o lasam sa se raceasca putin.
Taiem ata cu care am legat prapurele si o dam deoparte.
Scoatem rotisorul din rulada cu grija sa nu o desfacem.
Infasuram rulada intr-un servetel de hartie curat, ca sa absoarba excesul de grasime.
Desfacem servetelul si asezam rulada intreaga pe un platou.
Rulada de maruntaie de miel se serveste taiata rondele
potrivite, cu garnitura de salata verde sau legume, pe masa de Paste.
Aceasta este o varianta a unei retete traditionale care se
prepara de Paste in Grecia si in tarile Balcanice - kokoretsi.
Este o modalitate inedita de a prepara organele de miel: la
rotisor, infasurate in prapur.
Re: Preparate din Carne de Miel
Sarmale cu carne de miel in vita de vie
Ingrediente
-250 g carne de miel
-25 de foi de vita
-o jumatate de cana de orez (cc 125 g)
-1 galbenus de ou
-1 lingura cu varf de faina
-1 pic de delikat (dupa gustul fiecaruia), piper
-2 cepe potrivite
-1 pahar de ulei
-2 cesti de apa
-1/2cana suc de rosii
-cateva crengute de visin
-o ceasca de smantana
Mod de preparare
Oparim foile de vita in apa clocotita si sarata,iar apoi le lasam la scurs intr-ul cuscusier. Fiindu-mi mai usor,eu dau carnea de miel prin masina de tocat,cepele taiate marunt le punem intr-o cratita in uleiul incins si le lasam un pic sa se caleasca (cateva minute). Dupa ce s-a racit compozitia, adaugam delikat, piper, galbenusul de ou, faina si orezul dat intr-un clocot.Punem cate o lingura de compozitie pe o foaie de vita si rulam. Sarmalele le punem intr-o cratita unde inainte asezam crengutele de visin(pentru a nu se prinde ), adaugam uleiul, iar pe deasupra turnam sucul de rosii ca sa de-a un pic de gust si aspect. Se pune la foc mic cc 1 ora si 30 min.
Pofta buna!
Sursa:sfatulparintilor.ro
Ingrediente
-250 g carne de miel
-25 de foi de vita
-o jumatate de cana de orez (cc 125 g)
-1 galbenus de ou
-1 lingura cu varf de faina
-1 pic de delikat (dupa gustul fiecaruia), piper
-2 cepe potrivite
-1 pahar de ulei
-2 cesti de apa
-1/2cana suc de rosii
-cateva crengute de visin
-o ceasca de smantana
Mod de preparare
Oparim foile de vita in apa clocotita si sarata,iar apoi le lasam la scurs intr-ul cuscusier. Fiindu-mi mai usor,eu dau carnea de miel prin masina de tocat,cepele taiate marunt le punem intr-o cratita in uleiul incins si le lasam un pic sa se caleasca (cateva minute). Dupa ce s-a racit compozitia, adaugam delikat, piper, galbenusul de ou, faina si orezul dat intr-un clocot.Punem cate o lingura de compozitie pe o foaie de vita si rulam. Sarmalele le punem intr-o cratita unde inainte asezam crengutele de visin(pentru a nu se prinde ), adaugam uleiul, iar pe deasupra turnam sucul de rosii ca sa de-a un pic de gust si aspect. Se pune la foc mic cc 1 ora si 30 min.
Pofta buna!
Sursa:sfatulparintilor.ro
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» Ciorbe de Miel
» Tocăniță de Miel
» TRIGOANE cu CARNE
» Salată cu carne şi tăiţei
» CHIFTELUȚE CU CARNE TOCATĂ
» Tocăniță de Miel
» TRIGOANE cu CARNE
» Salată cu carne şi tăiţei
» CHIFTELUȚE CU CARNE TOCATĂ
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum